Follow Instagram

8.01.2014

Ilosaarirock&Pipefest 2014

 I've probably had one of the best summers so far. Not that I have done anything extraordinary but I've just been feeling so very happy lately. My work is practically done. I had my last work shift today and I have to admit that I'll miss McDonalds a bit. But I'll be back there in September. I've done my work and gathered enough money to start my journy.

Miten huikee kesä voi ihmisellä olla? No mulla on! Töissä on oltu ja käyty ja mukavaa on ollu. Tuntuu, että nyt kesällä pääsi vasta kunnolla tohon työympäristöön kiinni, vaikka vuorot sitten jäikin vähemmälle kuin mitä olisi toivonut. Mutta ei siinä mitään, rahat on tienattu :) 


 Some time ago I visited my best friend Yassu in Joensuu. We got the tickets to the local festival, Ilosaarirock, where I finally got the possibility to get to know the biggest name in Finland; Eppu Normaali. He is like Dino Merlin in the Balkansm, if you know what I mean.
The festival was nice but the thing that had stuck to my memory is the nature walk. Me and Yassu decided to spend some forest time, since we both agree that spending time in the nature is one of the best ways to get the smile on your face. And the nature in Joensuu is so pretty. There are rivers, lakes and so much forest. I loved it there. I could have sat down for hours staring at one landscape and still be amazed of how beautiful it is. And if you people ever think about getting a good holiday somewhere out of the cities, welcome to Finland. The Nature here is one of the prettiest and the plus side is that it never gets dark during the summer.

Tossa jokunen aika sitten lähin moikkaa ystävääni Yassua Joensuuhun. Siinä sitten samalla hankittiin liput Ilosaarirockin Suloon, missä pääsin ekaa kertaa tutustumaan tähän Eppu Normaaliin. En mä edes tienny, että ne biisit on sen :D. Kyl mä monta kappaletta tunsin ja lauloin täydestä sydämestä mukana. Toine mikä sit oli vähän tutumpi nimenä oli Pariisin Kevät. Siinä nyt kävi niin, että Eppua osas enemmän ku Pariisin Kevättä, mutta oli miten oli hyvin veti molemmat. Joensuussa se paras homma oli kuitenkin ne luontoretket. Voin sanoa, että kauneimmat maisemat vähään aikaa. Jos joku epäilee Joensuun kauneutta, niin käymään ja heti! Se keskusta ei ehkä ole se juttu siellä, vaikka kaunis sekin, mutta ne sillat, joet ja luonto. Olisin voinut istua siellä kivillä järven äärellä tuntikausia ja olla edelleen hämmästynyt paikan kauneudesta. Suomen kesässä on kyllä sitä jotain. Valoisat illat on ihania ja tää Suomen luonto on yhtiä kauneimpia mitä tässä maailmassa on. Siitä kannattaakin ottaa kaikki irti, kerta täällä satutaan asustelemaan :)!


  Joensuu wasn't the last place I visited this summer, nono. Just a week ago, 24th of July, I traveled with my sister to Jämsä for some more festivals. This time the hiphop/rap festival called Pipefest that I was part of last year as well (Visit post here). I got to dance and sing to the best names in Finland; Timo Pieni Huijaus (big fan), Elastinen and the best one; Redrama. And even if it's a finnish band they sing their songs in three languages; Finnish, swedish and english. And I challenge all of you to listen to some of his songs. Amazing stuff. 
Pipefest is something that gets you smile the rest of the year. And since I've been there twice already I'll not state out that as long as Pipefest is running I'm going to be part of it. No matter what. Awesome place, awesome people.

Joensuun lisäksi reissasin Jämsään, Himokseen, Pipefestin kunniaksi. Melkeen sama porukka kun viime vuonna (viimevuoden postaukseen joka oli parempi ku tämä ni tästä) ja sama huikea mökki. Keikkojakin kävin tänä vuonna jopa katsomassa. Ykkösenä tietenkin mun rakas Stig missä hypin koko yleisön edestä. Huippuja oli toki myös Timo Pieni Huijaus (iso fani olen), Elastinen sekä se Redrama! Redrama on ehkä musikaalisesti taitavimpia suomalaisia artisteja. Ja lavaesiintyminenkin on sitä jotain. Siellä mä bailasin, vaikka olo oli kuin aavikolla. (Mikä tää Suomen lämpöaalto muuten on? Oli tuolla Pipessa sellanen olo, että olis päiväntasaajalla..) Sitä kattomaan ensi kerralla kun mahdollisuus koittaa, jos ette vielä ole!
Pipe oli kyllä semmonen kokemus taas, ettei ihan heti unohda. Jotenkin siitä tulee vaan hymy naamaan loppuvuodeksi :). Viimevuonna mä siellä julistin, että tulen takasin seuraavana vuonna ja niin mä tulinkin. Nyt julistan, että niin pitkään ku Pipe on vielä pystyssä ni meikä on mukana! 
Festareista sen verran, että ensi vuonna pyrin sinne Blockeille as well! Ja jos Poets of the fall jossain esiintyy ni olen ekana ostamassa lippua.


 One of the best things this summer however has been the reunion of my and a very good friend of mine. We talked a lot and shared a lot years ago but he did something called.. a dissapearance trick.. in 2008. Now he found me from Instagram and to be honest I haven't stopped smiling after that day! It's funny how you just find the connection with some people right there while with others it takes years to find the trust. In my situation its immediately or never.. Well not quite, but most people that are really close to me I have trusted from the first moment I saw them and they still haven't let me down :)

Eräs plussista suurin tässä kesässä on nyt kuitenkin rehellisesti sanottuna se, että löysin vanhan tuttavani! Erittäin tärkee ihminen joskus yläasteen aikana, joka sitten teki katoamistempun 2008 ja nyt se mut bongas uudestaan instagramista. Tässä on sitten ehditty jo kahesti näkemään ja huomenna uudestaan. Se on jännä miten joidenkin kanssa vaan natsaa ja löytyy se luottamus tasan siinä ekan lauseen aikana. Tässä tapauksessa ehkä sen takia, että tosiaan tuli todella paljon jaettua asioitaan sillon yläasteella. Tästä tuttavuudesta voi sen verran sanoa, että ei ole hymy hyytynyt sen instagramlöytöpäivän jälkeen :D  


 So as I told you in the beginning of this post I had my last work day today. 3rd. on August the plane leaves from Helsinki to Dubrovnik with me and my sisters abroad. It may be that I won't be writing anything before September but let's see what happens. :)

Tänään oli vika työpäivä, melkein voi sanoa että ikävä tulee mäkkiä! Mutta 3. päivä sitten lento kohti Dubrovnikia siskojen kanssa. Voi olla, että seuraavaa postausta tuleekin vasta syyskuussa, joten kuulemisiin sinne asti :)

- Sabina

1 comment:

  1. Lovely pics:)
    Would You like to follow eachother via GFC or google+ ?
    Let me know on my blog so I can follow back. ;)
    http://nessielicious.blogspot.com

    ReplyDelete