Follow Instagram

7.03.2014

Family trip in Stockholm


  Stockholm, Sweden. What a great place for a family trip when you don't have more than a weekend to spend :). So on Friday we all sat down in our car in Mikkeli, Finland and daddy drove us to Turku/Åbo while the new party songs from ex-yugoslavian area were testing our Fords speakers and we were all singing in a choir! In Turku/Åbo shore was a Viking Line Grace ship waiting for us.

Tukholma, Ruotsi. Helvetin hyvä paikka perhelomalle, jos on vaan viikonlopun verran lomaa käytössä! Perjantaina me istahettiin kaikki viisi meidän Fordin kyytiin ja iskä ajoi meidät Turkuun samalla kun entisen Jugoslavian alueen uudet partybiisit testas kajareiden kestävyyttä ja me kaikki laulettiin kuorossa! Turun satamassa odottelikin sitten jo Viking Linen Grace laiva.I've never understood why people love ships so much. For me it's like a car or a train.. You get in and it takes you from place A to place B. The tax free shop isn't really any cheaper than the stores in Finland, not even alcohol. The place is usually dirty and I've found so many times some dirty sheets in my cabin that I'm now even more discusted. And in addition to this all the party options are more lame than in my small hometown. Honestly, who cares to party when there are like 10 people around you. I'm not sure if I have got the party thing right but for me a good party is about 1. Dancing 2.Being with your friends and 3. good music. I don't think there is any of these in the bars in a ship and well.. alcohol isn't a friend if the party isn't good even without it.
   So you can all guess what we did when we got to this awesome new ship. Went to eat something (everything was way too sugary so it wasn't much of an eating in the end) and then straight to bed.

En ole ikinä ymmärtänyt sitä laiva/risteily huumaa. Tietty abiristeily oli oma juttunsa ja yksi parhaista kokemuksista ikinä. Mutta nää normiristeilyt.. Mulle laiva on normi kulkuväline joka kuljettaa mut pisteestä A pisteeseen B. Taxfree ei ole suoraan sanottuna senttiäkään halvempi kuin Suomen kaupat, ei edes alkoholin osalta. Joskus on tietty osta koko kuorma niin saat 2 sixpäkkiä halvemmalla tarjouksia, mitkä ei suoraansanottuna kiinnosta ihan sen takia etten jaksais lähtee raahaamaan sitä juomakasaa sitten mukanani ulos laivasta. No way. Mikä mulla pyörii laivalla mielessä on se, miksi pitää olla kokolattiamatot joita on miltei mahdoton pestä oksennuksesta ja muusta saastasta ja se, onko lakanani nyt varmasti puhtaat. Tälläkin kertaa olivat yhdet lakanat märät ja toisista löytyi jotain öljyn näköistä.. Hyi. Ja mikä tulee siihen "laivalla biletettiin vaan koko ilta" juttuihin niin en tiiä oonko ymmärtäny hyvien bileiden idean ihan väärin vai mitähä? Mulle hyvät bileet koostuu 1. Tanssimisesta 2. Hyvästä seurasta, eli kavereista. ja 3. Hyvästä musiikista. Näistä en löydä yhtäkään kyllä laivalta. Ja ei se alkoholikaan oikeen houkuta itseään juomaan, jos on ympärillä 10 keski-ikäistä, jotka yrittää esittää että on huikee meno. 
    Tästä voittekin jo varmaan arvata mitä tehtiin laivalle päästyämme. Mentiin syömään (tai no ei sitä hirveemmin harrastettu kun maistettiin ostamiamme tuotteita, jotka osoittautuivat 99% sokeriksi ja sitä myötä äklömakeiksi) ja siitä sitten hyttiin nukkumaan. Hyttiä on kyllä pakko kehua, sillä oli yksi näteimmistä hyteistä mitä on tähän asti ollut! Vessa ei näyttänyt ällöltä ja suihkukin oli käytettävän näkönen. Huippua! :D Viking Gracelle siis kaikki!


We woke up at 4:30 Swedish time (if I remember it right..), put some make up on and left to get some food. Again didn't eat much since the food wasn't the best one but I did my best and filled myself with eggs. The ship was at the shore at 6:30 which meant it was time to get out and start enjoying ourselves.

Herätys soi kello 4:30 Ruotsin aikaa (jos nyt oikein muistan). Noustiin ylös ja pistettiin vähän meikkiä naamaan ja riennettiin aamupalalle. Siellä sitten valikoitiin ne syötävimmät vaihtoehdot laivamenusta ja yritettiin saada masu täyteen. 6:30 oltiin sitten perillä Tukholmassa ja oli aika lähteä ulos laivasta.


 Stockholm is a very beatiful place. My favorite things about the city was the old part of the town and the foreigners that are living thee. Honestly I don't think I saw many swedish people and that was a nice variation. In Finland there are only few foreigners and when you see them they are like the towns own attraction. Okay maybe i'm exaggerating a bit but anyways it was nice to be the same as everyone else; a foreigner. Not that I don't feel like home in Finland, I do :). But honestly, I'm a bosnian in Finland and finnish in Bosnia. A funny fact is that I also heard more foreign languages during this one day in Sweden than I have during the whole year in Finland. I even heard much of these Jugoslavian languages that are more than well familiar to me. It felt like I had gone to the Balkans, not Sweden. :D

Tukholma on todella kaunis kaupunki. Lemppari asioita siellä oli ehdottomasti vanha kaupunki / Gamla Stan ja se ulkomaalaisuusmäärä! En usko nähneeni moniakaan RUOTSALAISIA kaikki oli jostain muista maista alunperin kotosin ja tää oli helvetin kivaa vaihtelua tähän Suomen tilanteeseen:D Tuntuu välillä, että vastaan tuleva ulkomaalanen on Suomessa melkein nähtävyys. Tai no vähän jos tässä liiottelen, mutta siis sieltä se ulkomaalanen erottuu ihan kun joku tulis pellenpuvussa vastaan. Ei jää huomaamatta. Tuntu kivalta kuulua tähän samaan ryhmään kun suurin osa siellä olevista, eli ulkomaalaisiin. Ei sillä, ettei Suomi tuntuis kodilta tai etten tuntisi itseäni myös Suomalaiseksi. Suomessa oon kuitenkin ikuisesti Bosnialainen (ehkä myös omasta tahdosta) ja Bosniassa taas Suomalainen. Ruotsissa olin vaan simply ulkomaalanen tai no ehkä ennemminkin ulkomaalanen turisti. Hauska oli myös se fakta, että kuulin yhden päivän aikana enemmän kieliä kuin varmaan koko vuonna. Paljon kuului myös näitä mulle niin tuttuja Jugoslavian kieliä. Ihan kuin ois lähtenyt Balkanilla käymään.. :D 


We walked maybe 30-40km that day. The shore, Djurgården (park), new city and all its stores (where I bought a new maxi skirt and a sweater from Zara), the old city twice .. And it felt goood. Well it sucked at the time when I was hungry and we couldn't find a place to eat that would suit us all. In the end we went to the Barcelona Tapas Bar which made me happy with having FC Barcelona flag inside. The food was also really really good and the prices were quite decent.

Sinä päivänä tulikin sitten askeleita enemmän kun mikään askelmittari antais myöten. Siinä vierähti varmasti sellaset 30-40 kilsaa jos osaan yhtään arvioida. Käppäiltiin merenrantaa, Djurgårdenia, uuttakaupunkia kauppoja myöten (mistä lähti muuten mukaan Zarasta maxihame ja villapaita) sekä vanhakaupunki jopa kahesti. Ja se tuntu hemmetin hyvältä! Paitsi siinä vaiheessa kun iski kova nälkä ja ei meinattu löytää paikkaa jonka ruokatarjonta vastas kaikkien viiden odotuksia ja nirsoutta. Lopulta päädyttiin Barcelona Tapas Bariin, jossa olikin mun iloni lisäämiseksi FC Barcelonan lippu jopa kahdessa kohtaa. Plussaa siis tälle ravintolalle. Sen lisäks ruoka oli herkkua ja hinnat varsin sopivia.  


But let the pictures tell you the rest. :) / Annetaan kuvien kertoa nyt loput tarinasta :).


By, Sabina4 comments:

 1. Aivan uskomattoman ihania kuvia! Eloisa ja pirteä postaus :)

  ReplyDelete
 2. Hei! Hienoja kuvia ja varmasti oli mieluisa perheloma. Olen itse Makedoniassa syntynyt, ja juuriltani albaani. Äidinkieleni on siis albania, ja ymmärrän vähän myös muita entisen Jugoslavian kieliä, sen verran on tullut siellä reissattua ja sukulaisiakin asuu. Kävin tänä kesänä ekaa kertaa Bosniassa (Mostarissa), oli tosi makee mesta ja pidin kaupungin sielukkuudesta. Täytyy tosiaan sanoa että siellä ollaan aika Jugo-nostalgisia, ja Titon kuvia joka puolella. Johtunee siitä että se oli varmaan Balkanin verisen historian aikana kulta-aikaa. Olenkin tavannut paljon bosnialaisia, ja tuntuu että elävät aika lailla menneisyydessä, mikä on ymmärrettävää koska kaikki on mennyt aika päin helvettiä sen jälkeen.

  En tiedä mikä pointtini on tässä, mutta toivotaan että Bosniassakin tähdätään tulevaisuuteen enemmän, vaikka surullinen on historia. Mielettömän kaunis maa kyllä on ja ihmiset mitä ystävällisempiä :) Tukholmastakin diggaan, kun kuulee aina tuttuja kieliä ja heillä on omia yhteisöjä. Eikös Malmössa perustettu BHF (BiH fanaticos tai mikä lie) :D?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Katos, fellow Yugoslavian! :D Kyllä oot ihan oikees tosta, että katotaan taaksepäin! Itekkin siihen oon vajonnut kyllä, kun oon kuullut niin paljon hyvää Jugoslavian ajoilta. Tuntuu, että siinä oli täydellisesti toimivan valtion esimerkki! Ja ehkä se siitä kumpuaakin sitten tää kaipuu vanhaan. Mikään Jugoslavian maista ei ole saavuttanut oikeestaan mitään sodan jälkeen. Edelleen kamppaillaan siitä, mikä alue kuuluu kellekkin ja riidellään täysin turhuuksista. Oma politiikkani tässä kuitenkin on se, että saatais siellä ihmiset avartamaan mielensä muiden kansojen ja uskontojen suhteen; ollaan loppupeleissä geneettisesti jugoslaaveja eikä meissä ole suurempia eroja kun suomen savolaisten ja karjalaisten välillä. Unelma tilannehan tässä olis se, että vedettäis vihdoin oikeudenmukaiset rajat (tässä viittaan Republic of Serbian poistamiseen Bosnia-Hertsegovinan sisältä ja rajottamiseen siihen itse Serbiaan.) minkä jälkeen olisi kyllä äärettömän hienoa, jos Jugoslavian maat alkaisi tehdä suurempaa yhteistyötä keskenään, ei kuitenkaan uutta Jugoslaviaa. Yhdessä ollaan kuitenkin paljon voimakkaampia kuin tälleen hajautettuna!

   Tosta BHF jutusta en kyllä osaa sanoa :D Tällästä oon mäkin kuullu mut en oo ihan perillä moisesta. Ruotsissa on kyl meikäläiset muutenkin luoneet hyvän yhteishengen . Hattu nousee niille :D

   Delete