Follow Instagram

3.29.2014

Plitvicka Jezera


Plitvice, or Plitvička Jezera, is a heaven on earth, heaven in Europe in Croatia. It's a place of big waterfalls and beautiful nature. The water was so clear you could see all way through. And trust me it was torture not to swim there! When I first saw the place I found myself dreaming about living in a cave near the water and enjoying the life! :D Oh if that would be possible this city girl would turn into a cavewoman (and probably die soon because I wouldn't be able to get any food..)

Plitvice, tai Plitvička Jezera, on taivas maan päällä, taivas Euroopassa, Kroatiassa. Se on luontopaikka vesiputoiksineen, jossa vesi on niin kirkasta, että voit nähdä suoraan sen läpi. Koko matkan teki mieli heittäytyä siihen veteen ja lillua siellä kalojen ja sorsien joukossa! Teki mieli muuttua kissaks ja jäädä sinne asumaan. Itse asiassa huomasin kuvittelevani itseni asumassa luolassa Plitvicessä.. Ja jos se olisi mahdollista niin tästä kaupunkitytöstä tulisi aika äkkiä luolanainen (joka kuolis aika äkkiä ravinnonpuutteeseen)..


 We went to Plitvice from Pula with a rented car. A small and cute Ford fiesta! The best car ever for three girls on the road. I got to sit on the backseet while my sisters were driving. Actually sitting back wasn't the best part because it was so scary to see all those scary roads and not be able to do anything. Although I found the trust to my sisters' drive skills pretty fast and they got us safe to the Plitvice area.

Lähdettiin Pulasta Plitviceen vuokratulla Ford Fiestalla. Se oli pieni, söpö ja todella kevyt! Minä pääsin istumaan takapenkillä, kun siskot vuorotteli ajajan paikasta. Takana istuminen oli melko jännittävä kokemus alussa, mutta kyllä huomasin alkavani luottaa siskoje ajokykyyn ensimmäisten vuoriajojen jälkeen! :D 


 That day the weather forecast promised rain and wind but we decided to risk it and I'm glad we did! It did rain but only two times in the end and we also got sun. Plus there weren't so many other tourists there so we got to enjoy the place on our own :).

Sinä päivänä sääennuste oli luvannut sadetta ja tuulta, mutta me päätettiin riskeerata ja lähteä siitä huolimatta Plitvicelle. Ja onneksi lähdettiin! Saatiin aurinkoa roppakaupalla ja vettä tuli taivaalta vain kahdesti kuuroina reissun lopussa. Tämän huikean sääennusteen takia ei myöskään muita turisteja ollut paljoakaan paikalla ja päästiin siis nauttimaan Plitvicen kauneudesta oikein kunnolla :)


Somewhere in the middle they got this restaurant where we decided to stay and get something to eat. Ater that we got a boat trip that took us from one side to the other side of the lake.

Jossain siinä keskivaiheilla oli jonkinnäkönen ravintola, jossa päätettiin pistäytyä. Sen jälkeen päästiin veneellä lammen toiselle puolelle. Hampparia naamaan ja menoks!


 Next stop was my home town Kozarac in Bosnia and Herzegovina. Untill then ! :)

Seuraava pysähdys olikin sitten Kozaracissa, Bosnia-Hertsegovinassa. Sitä seuraavaksi! :)

- Sabina


No comments:

Post a Comment