Follow Instagram

10.17.2013

Autumn.


 I feel like writing right now even though I have no pictures! But I'll use weheartit to fix that problem. Here I am, still suffering in Kuopio-city. Yeahyeah it's not really suffering but I do feel homesick and miss my hometown Mikkeli/S:t Michel. It's weird how things were different only couple years ago when I hated staying in Mikkeli and didn't wish anything more than to move away from there. But then they went and renovated the city and now I don't now any place more cozy than my little hometown. There I feel home, I have memories from that place and family and friends. Nowadays when I even see someone from my hometown here in Kuopio I start smiling right away! No matter if I don't really know those people or haven't even talked to them before..

Tekee mieli nyt taas kirjotella vaikkei kuvamatskua oikeen olekkaan! Mutta hyödynnetään weheartitia :) Täällä minä Kuopiossa kidun edelleen. Joojoo ei ole kitumista, mutta kova koti-ikävä on Mikkeliin. On se jännä miten vielä muutama vuosi sitten toivoin pääseväni mahdollisimman kauas Mikkelistä, sitten ne menivät ja remppasivat koko paikan ja kappas vaan, nyt en tiedä mitään kauniimpaa kaupunkia kuin Mikkeli. Ja siellä on se ihana kotoisa olo, lapsuuden muistot, sukulaisia ja kavereita. Nykyään kun nään Mikkeliläisen, vaikka tuntemattomankin joka sattui olemaan samassa lukiossa, niin päivä piristyy ihmeellisesti! :D 


But well there are also good things here. For example the Valkeinen-lake that is right next to my home is way too pretty! I love to walk to work and look at the trees that are all colorful right now and how they reflect to the water. That's just beautiful. You can also see some surprises while walking around there. Once I saw a otter and there are also many geds swimming around there. And its so nice to see some life in the city.
And well it's also nice to wake up in the mornings without any rush. I always put mtv on and continue lazying in bed for another 30 minutes before I really get up. And when I finally do get myself away from the bed it's time for the best thing in the morning: Nescafe. Yummy!

No mutta mikäs tässä. Onhan täällä hyviäkin asioita. Esimerkiksi toi vieressä oleva Valkeisen lampi on niin kaunis! Rakastan kävellä töihin Valkeisen läpi ja ihailla syksyn lehtiä ja puitten heijastumia lampeen. Siellä saa silloin tällöin nähdä myös kivoja yllätyksiä, kuten saukon tai hauen! Ja voi että elämän näkeminen kaupungissa on kaunista. Muutenkin on kiva herätä täällä aamulla ilman kiirettä, laittaa mtv päälle ja loikoilla vielä 30 minuuttia ennen kun nousee ylös. Ja sitten onkin päivän paras hetki: Nescafe aika! Juotiin nescafeta siskojen kanssa joka päivä reissussa ja eihän sitä tapaa voinut mitenkään lopettaa.


 I also started studying some chemistry and biology in the adult high school. I have already done 4/5 courses of Chemistry and 3/5 (though I've read 4/5 books) of Biology before in my old high school but since I need these subjects for getting in to the university I need to refresh my memory. Maybe I'll raise my grades in chemistry and I could also try to make the final exams of chemistry and biology as well and get some extra points when I apply to uni again. And right now I dont get why anyone would want to take a year off from studying. I'm the lucky one to have a job and to have parents that were ready to sponsor my studying in the Open university. Without these things this year would totally suck. Now I just need to step up and study so hard that I will get a place from the right uni.

Alotin myös kemian ja biologian lukemisen aikuislukiossa. Olen käynyt 4/5 kurssia Kemiaa ja 3/5 (tosin olen lukenut 4/5 kirjaa) Biologiaa, mutta koska tarviin näitä aineita pääsykokeissa niin pakkohan ne on käydä uudestaan. Toivotaan, että kemia sujuu nyt vähän paremmin kuin lukiossa. Ehkä innostun jopa koittamaan kemian ja biologian kirjottamista ensi kirjotuksissa ja nostattaa ehkä mahdollisesti lähtöpisteitäni ensi hakuihin. En tällä hetkellä nimittäin ymmärrä ihmisiä jotka haluavat välivuoden. Olen onnekas että mulla on töitä ja porukat on kilttejä kun sponssaa mun avoimessa opiskelua. Muutenhan tää homma olisi ihan täysin perseestä. Pitää nyt vaan tsempata niin paljon että pääsee ensi hauissa varmasti sisälle.  I have also found my way back to gym. I'm trying to get gym as part of my daily habits. Okay maybe not daily but at least couple times a week. And you know what else is great about gym? There is solarium! And I finally bought a ten time pass to it and I tested it yesterday for 10 minutes. Well I have to say that I couldn't enjoy it as well as I did when I was younger since now I only thought about the possibility of cancer. Though I guess it is more healthy to go to the solarium once in a month and then not burn in the summer. But I'll see about that when I'm all old and wrinkly..

Olen myös pikkuhiljaa löytänyt tieni takasin salille. Olenhan mä siellä kokoajan käynyt, mutta kyllä se käyntimäärä tipahti tossa reissun jälkeen. Kuopion Fressi on muutenkin todella ahdas, mutta nythän ne avaa uuden Fressin tänne joten toivotaan että puolen ihmisistä alkaa käydä siellä kuntoilemassa. Hankin myös kymmenen kerran solariumkortin ja kävin testaamassa sitä eilen 10 minuutin sessiolla ja mukavaa oli :) Vaikken saanutkaan ihosyöpäriskejä pois mielestäni.. Muta noh kai se on parempi käydä solkussa kerran kuussa ja sitten ruskettua eikä palaa kesällä, kun aina kesällä saada hirveet palojäljet ihoon? Noo vanhanahan sen sitten näkee oliko tämä viisasta. Mutta ihanan lämmintä siellä solkussa kyllä on :) Ja selkä sai jopa vähän väriä vaikken kyllä missään muualla näe mitään eroa. Mutta ei se mitään, kivaa se on ilman ruskettumistakin. 


 Now I could eat some bad veggie-soup that I made yesterday and start studying. Today I should also go to work to make some moneyy!

Nyt voisin syödä eilen tekemääni pahanmakuista kasvissosekeittoa ja alkaa opiskelemaan! Vielä pitäis töihinkin tänään mennä, lets make some money! 

 By, Sabina

2 comments:

  1. mistä sun blogin nimi bincci tulee? :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mua on lapsesta asti kutsuttu aina bosnialaisten seurassa nimellä Binchi niin siitä se nimi tulee :) Eli kuuluu siis lausua Binchi vaikka nimi onkin Bincci :D

      Delete